Pinterest: Покажете продуктите си за Нова година сега!

Покажете продуктовите си идеи за подаръци за Нова година сега в Pinterest, защото клиентите ви започват да правят списъци с подаръци!

Достигнете до ранно планиращите първи!

Мислите си, че зимните празници са много далеч и никой не го е грижа за тях? Грешите! Потребителското търсене много се е променило. Вече никой не пазарува 5 дни преди празника. Всички планират своите прокупки и идеи внимателно. Сега е времето да се правят предварителни списъци за подаръци.

Според последните проучвания на Pinterest дори предварителните търсения за подаръци започват много, много рано. Според анализите на платформата, обичайното търсене на подаръци за коледните празници започва през септември.

Pinterest: Покажете продуктите си за Нова година сега! 1
Тенденции за търсене на подаръци в Pinterest 2019

Не такива са обаче анализите за тази година. Търсенията започват още през април. Статистиките на платформата показват увеличение със 77% през април 2020, спрямо април 2019 г. Търсенията „Идеи за Коледа“ са се увеличили 3 пъти още през април 2020.

2020 е годината на ранното планиране и търсене

2020 година е необичайна! Всички се притесняват заради:

  • Covid;
  • ограничаването на бюджетите;
  • увеличение на цените на стоките и транспорта;
  • забавянето на доставките и т.н.

Но има и емоционални причина за това – хората са уморени от страхове и искат празници – семейни, уютни и запомнящи се. Ако преди „търсенето“ на подаръци се считаше за малко досадна работа, то сега потребителите го правят много рано, защото искат специални празници.

Pinterest съветват да се публикуват сега „Коледните предложения“, за да бъдете първия избор на „ранните купувачи“, когато е време за пазаруване.

В статията е използвано проучване на Pinterest за потребителското търсене, както и People on Pinterest Are Already Looking for Christmas Ideas in Adweek on June 30, 2020.

Ако имате въпроси за публикуването и рекламирането в Pinterest, не се колебайте да ни потърсите. Ние знаем много за тази изключително полезна мрежа.

Вашият коментар